Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. 


Úvod » Knihy o zdraví » Knihy o výživě, kuchařky » Víme, co jíme - Vědomé vaření (Lenka Žák)


        

Víme, co jíme - Vědomé vaření (Lenka Žák)

 

Dostupnost: 1-5 dnů
Číslo produktu: z4165
Výrobce: Knihy
EAN kód: 9788072814442
naše cena bez DPH: 327 Kč
naše cena s DPH (10 %):
360 Kč

do košíku:
   

Kniha Víme, co jíme - Vědomé vaření ukazuje čtenářům jak je důležité vědět, co jíme. Autorka Lenka Žák, známá také jako Biolenka, nabízí čtenářům inspiraci, jak můžeme šetřit peníze, své zdraví i přírodu tím, že maximálně využijeme navařené suroviny. Zaměřuje se hlavně na obiloviny.
Podle této kuchařky mohou vařit i lidé s bezlepkovou dietou, alergici, vegani, vegetariáni, ale i všichni, kteří si chtějí zpestřit svůj jídelníček. Navaříme-li plný hrnec jáhel, pohanky nebo špaldy, nabízí se možnost zpracování od hlavních jídel, polévek, pomazánek až po dezerty. A to všechno bez glutamátů a jiných chemických přísad, bílého cukru a bílé mouky.
Kniha je netradiční kuchařkou, píše se v ní totiž o energii přírody, o jejím působení na naše zdraví. V závěru knihy najdete i rozhovory s hercem Jaroslavem Duškem, MUDr. Janem Hnízdilem, Klárou Jíchovou, která se zabývá makrobiotikou a publikuje články o výživě dětí, a taky s autorkou Biolenkou, ta moderuje pravidelný rozhlasový pořad o zdravé výživě.

Šestero vědomého přístupu k sobě samému a k přírodě:

  1. Vím, co jím. Kdo plodiny vypěstoval, vyrobil, jak a kde. Jídlo bez chemie, které nacestovalo co nejméně kilometrů.
  2. Beru zodpovědnost za své zdraví. Psychické i fyzické.
  3. Šetřím peníze za nákup přebytečného jídla.
  4. Beru ohled na Matku přírodu.
  5. Lidi okolo sebe mohu inspirovat ke změně jedině změnou svého vlastního přístupu.
  6. Žiji aktivní a tvůrčí život. Vím, jak vyvážit svou stravu. Jak ji upravit, abychom se cítili stále plni energie.

Úryvek z úvodu:

"Jak to upravit, aby se to dalo jíst...?"

"Jak dlouho se s tím budu vařit...?"

"To není možné takhle jíst, když mám takovou a takovou práci a životní styl..."

A právě tahle kuchařka přináší odpovědi. Je laskavá, nikam nikoho netlačí a ukazuje, jak jednoduše připravit jídlo, které nám nejen bude chutnat, ale osvěží i tělo a mysl. Geniální mi připadá specialita této kuchařky, kdy na konci každé kapitoly snadno a přehledně zjistíme, jak využít navařené přebytky jednotlivých plodin.

Biolenka nepřistupuje k jídlu fanaticky. Nerazí dogmaticky jeden směr, netrestá výčitkami, že jíte něco, co nebylo zrovna předepsáno. Naopak se dozvíte, že trápit se kvůli kaloriím je nejen pošetilé, ale i nevhodné pro energetickou rovnováhu těla a duše.

Kuchařku bych doporučila všem, kteří hledají nějaký "svůj" styl a potřebují se opřít o jakýsi pilíř, základ. Všem, kterým není jedno, čím své tělo zásobují a živí, kteří chtějí převzít odpovědnost za to, co jedí, za to, co tvoří, a za to, jaký bude jejich další život. Zde právě obiloviny mají své pevné místo. jsou pomyslnou základnou potravinové pyramidy jak z hlediska západní, tak východní medicíny. Posilují náš střed v pravém slova smyslu.

MUDr. Michaela Bernardová

Počet stran: 184

Rozměry: 220 x 220 mm

Vazba: vázaná

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.