Úvod » Zdravá výživa » Včelí pyl 500 g
Včelí pyl má vysokou výživovou hodnotu. Je obzvláště bohatý na linolové a linolenové kyseliny, které jsou pro náš organismus nezbytné.
Včelí pyl je bohatá přírodní rostlinná potravina pro včely, která obsahuje více než 5000 enzymů a tisíce fytonutrientů jako jsou ko-enzymy, bioflavonoidy, fytosteroly a karotenoidy.
Včelí pyl dále obsahuje většinu z 20 aminokyselin, které tvoří bílkoviny a obsahují všechny esenciální aminokyseliny, které organismu potřebuje.
Množství | Složka | Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU |
---|---|---|
Včelí pyl | Antioxidant Chuť k jídlu Normální činnost kardiovaskulárního systému - krevní lipidy Menopauzální komfort Duševní stav a výkon, čilost Vitalita - únava - odolnost Normální činnost gastrointestinálního traktu Imunomodulace - enzymy a vitamíny |
Děti od 5 let a dospělí užívají 1 polévkovou lžíci (14,2 gramů) denně. V případě vysoké fyzické či psychické zátěže zvyšte množství denních dávek. Včelí pyl lze použít do koktejlů nebo jiných nápojů, na různé pokrmy nebo ho můžete jíst jen tak po lžičce jako svačinku.
500 g
Někteří lidé mohou zaznamenat při užívání včelího pylu drobné žaludeční a střevní podráždění a projímavý účinek. Vzhledem k bohatosti výživných látek existuje i možnost alergické reakce na včelí pyl (cca 0,5 promile všech lidí). Proto doporučujeme alergický test před užíváním, a to tak, že si nanesete malé množství pylu s medem na zápěstí do oblasti, kde je cítit tep. Pokud se po 3-5 hodinách objeví červená skvrna, pak jste s největší pravděpodobností na včelí produkty alergičtí a včelí pyl neužívejte. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.