Úvod » Zdravá výživa » Curk, med a sladidla » Ovocný cukr - fruktóza 400 g
Ovocný cukr - fruktóza je přírodní produkt s vysokou sladivostí.
Fruktóza je jednoduchý cukr-monosacharid, někdy také nazývaný ovocný cukr. V přírodě se nachází v medu, ve zralém ovoci a v květních nektarech. Fruktóza má o 30 % větší sladivost než cukr, což vede k nižší spotřebě cukrů. Konzumace potravin obsahujících fruktózu vede k menšímu nárustu hladiny glukózy v krvi ve srovnání s potravinami obsahujícími sacharózu nebo glukózu.
krystalická fruktóza
Ovocný cukr se používá jako běžný cukr k slazení nápojů, zavařenin, k přípravě moučníků.
400 g
Uchovejte v suchu při teplotě max. 24 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Po otevření důkladně uzavřete vnitřní i vnější obal. Zamezíte tím tvrdnutí cukru. Může obsahovat stopy mléka, sóji, ovsa, pšenice a ječmene. Je vhodné pro diabetiky v rámci diety určené lékařem.