Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Zdravá výživa » Mořské řasy Kombu Muso 100 g


        

Mořské řasy Kombu Muso 100 g

 

Dostupnost: 1-5 dnů
Číslo produktu: z1086
Výrobce: Country Life
EAN kód: 4958325000648
naše cena bez DPH: 164 Kč
naše cena s DPH (15 %):
189 Kč

do košíku:
   

Kombu (u nás je známá také pod názvem kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z řas nejbohatších na jód.

Po staletí Číňané používali Kombu při poruchách štítné žlázy. Kombu tvoří tvrdé listy (dorůstající délky 5-10 metrů), které mají po usušení tmavě zelenou barvu. Někdy bývají potaženy bílým přírodním práškem. To je způsobeno kyselinou glutaminovou, díky níž jsou luštěniny vařené s Kombu lépe stravitelné a rychleji se uvaří. Mořské řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 % více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.

Složení
Množství Složka Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU
  Kombu (Laminaria japonica, kelp) Normální trávení
Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
Pročištění
 
 
 

Jak používat:

Kombu můžete použít k ochucení obilninových a zeleninových pokrmů. Opláchněte a vložte do vody na 20 minut. Vařte 45-60 minut. Ke konci můžete ochutit sójovou omáčkou.

Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.

 

Balení:

100 g

 

Upozornění:

Skladujte v suchu. Země původu Japonsko.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.