Úvod » Kuchyňské spotřebiče » Kamenné mlýnky na obilí » Mlýnek s vločkovačem FidiFloc Medium
Všechny KoMo obilné mlýnky mají velice pevné a tvrdé kameny složené ze směsi keramiky a korundu. Materiály jsou ztaveny za vysokých teplot ve vypalovací peci. Při výrobě této směsi vznikají ve výsledném materiálu vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý. Usazení kamenů formuje mlecí komora vytvořena z plastu, který je netečný vůči potravinám. Speciálně vyvinuté elektrické motory poskytují dostatečně silný výkon, a zároveň velmi tichý chod. Dřevo na výrobu mlýnku je získáváno z ekologicky obhospodařovaných lesů a chráněno organickými rostlinnými oleji. Pouze to nejlepší bukové dřevo je pečlivě vybíráno pro výrobu každého z mlýnků. Jemnost mouky je možné průběžně regulovat od hrubé až po velmi jemnou. Jednoduše otočíte násypkou a vyberete si na stupnici požadovanou hrubost mouky.
Ať už máte ječmen, jáhly, kukuřici, rýži, žito, pšenici nebo špaldu, vše proměníte na nejjemnější mouku, která je ideální pro všechny Vaše potřeby pečení. Na hrubo je možné mlít i mastnější suroviny jako je např. oves a sója. Můžete umlít i mořskou sůl, sušenou zeleninu, houby (musí být dokonale vysušené) a různé druhy koření nebo kávu.
A co je nejdůležitější? Mlýnky produkují i tu nejjemnější mouku bez přehřívání zrna. Udržováním nízké teploty během procesu mletí jsou chráněny všechny enzymy, oleje a vitamíny. Kompaktnost dělá z mlýnků cenný nástroj pro každého, kdo si rád užívá radosti zdravé kuchyně. Všechny mlýnky jsou podporovány 12-tiletou zárukou, ale vydrží mnohem déle. Přístroje s atraktivním designem pro Vaši kuchyňskou linku.
FidiFloc Medium je kombinace mlýnku Fidibus Medium s vločkovačem FlicFloc. Elektrický mlýnek s ručním vločkovačem v jednom přístroji umožňují mlít celozrnnou mouku a vyrábět obilné vločky současně.
pšenice, žito, ječmen, pohanka, proso, rýže, amarant, jáhly, špalda, kukuřice
olejnatá semena a mokré materiály
Mleté plodiny by měly být očištěné a co nejsušší. Doporučujeme zrna den předem dosušit (např. radiátor ústředního topení). Pokud budete mlít vlhčí obilí, melte na “hrubo”.
oves
kukuřice, mák, sezam
Oves obsahuje přírodní tuky a zabezpečuje vynikající vločky. Jiné druhy obilí obsahují méně vody a tuků, proto je vhodné zrna před zpracováním propláchnout pod tekoucí vodou a nechat vsáknout potřebnou vlhkost.
Chytrá kombinace pro přípravu čerstvé mouky a čerstvě rozmačkaných vloček. FidiFloc Medium spojuje technologii elektrického mýnku Fidibus Medium s mechanickým vločkovačem FLicFloc. Mlýnek je vhodný pro mletí všech typů obilovin včetně rýže a kukuřice. Ruční vločkovač je určen pro každodenní pohodlnou přípravu čerstvých ovesných vloček. Silný 360ti wattový motor umele 100g jemné mouky za minutu, zatímco mechanická vločkovací jednotka připraví
80-100g vloček za minutu. Jednoznačně cenově výhodný přístroj oproti zankoupení každé kombinace zvlášť.