Nákupní košík
0zboží v hodnotě
Zobrazit

Hroznový olej lisovaný za studena

15.03.2013
Představujeme Vám novinku na našem trhu za studena lisovaný HROZNOVÝ / VINNÝ OLEJ . Námi dodávaný hroznový olej je vyroben v České republice, výhradně z hroznů z jihomoravských vinic . Vinný olej se lisuje za studena z hroznových jadérek červených hroznů. Hroznová jádra se získávají z matolin mechanickou cestou. Poté se suší a lisují speciálním šnekovým lisem...


Představujeme Vám novinku na našem trhu
za studena lisovaný HROZNOVÝ / VINNÝ OLEJ.

Hroznový olej můžete zakoupit zde

Námi dodávaný hroznový olej je vyroben v České republice, výhradně z hroznů z jihomoravských vinic. Vinný olej se lisuje za studena z hroznových jadérek červených hroznů. Hroznová jádra se získávají z matolin mechanickou cestou. Poté se suší a lisují speciálním šnekovým lisem.

Hroznová jádra jsou zdrojem vysoce kvalitních a účinných látek. Jedinečné vlastnosti za studena lisovaného hroznového (vinného) oleje jej předurčují pro všestranné použití v kuchyni, kosmetice, v masérství a také ve farmacii a medicíně.
 
VYUŽITÍ VE FARMACII
Hroznová jádra obsahují vysoký podíl Procyanidinu (OPC), který je znám jako silný antioxidant. Antioxidanty oslabují působení škodlivých volných radikálů, které vznikají z automobilových a průmyslových exhalací, UV zářením, z cigaretového kouře, ale i průmyslovými hnojivy. Antioxidanty tak napomáhají předcházet širokému spektru civilizačních chorob – kardiovaskulárních onemocnění, rakovině, Alzheimerově chorobě a dalším.

Antioxidační účinky Procyanidinu jsou 50x silnější než u vitaminu E a 18,4x silnější než u vitaminu C. Procyanidin ve větším množství je obsažen pouze v hroznových jádrech.
Díky jedinečné technologii lisování za studena vykazuje výsledný vinný olej vysoký obsah Procyanidinu.

Dalším významným antioxidantem obsaženým v hroznových jádrech je Resveratrol. Tato látka je obsažena v jádrech a slupkách modrých hroznů. Resveratrol má antioxidační a antibakteriální účinky a vykazuje široké působení na buňky, tkáně, orgány a celý organismus.

Brání stárnutí buněk a organismu a zpomaluje proces degenerace mozku (při Alzheimerově chorobě aj.). Resveratrol dokáže ochránit i poškozené buňky, které pak mají šanci na zhojení a přežití. Významné je působení této látky při nádorových onemocněních – Resveratrol blokuje všechny posloupné procesy, během nichž se zdravá buňka mění na buňku rakovinovou. 

Hroznový olej ve skladbě mastných kyselin obsahuje vysoký podíl kyseliny linolové (omega 6). Díky tomu má vinný olej příznivý vliv na kardiovaskulární systém, snižuje hladinu cholesterinu a triglyceridu, má podpůrné účinky při poruchách látkové výměny. Používá se k ošetření kožních onemocnění jako je atopický ekzém a akné, neboť příčinou těchto poruch je patrně nedostatek kyseliny linolové.

Předčasně narozené děti mají zvýšenou potřebu této esenciální mastné kyseliny, která je důležitá pro neurofyziologický růst a vývoj.

Díky obsahu Lecitinu působí vinný olej také na zlepšení duševního výkonu. Lecitin je součástí neuronů a podporuje přenášení podnětů.
Léčivé vlastnosti vína, vinných šťáv a produktů z hroznů byly známy již starým Řekům a Egypťanům před 6000 lety.
Podle posledních výzkumů látky obsažené v hroznových jádrech příznivě ovlivňují krevní tlak, hladinu cukru v krvi, flexibilitu cévního systému a dobré fungování trávicího traktu.

Shrnutí farmaceutického využití Vinného oleje:

·         Významný antioxidant
·         Kardiovaskulární onemocnění – snižuje riziko infarktu
·         Alzheimerova choroba a další degenerativní onemocnění mozku
·         Nádorová onemocnění – má protirakovinné účinky
·         Ochrana buněk před stárnutím, zpomaluje stárnutí
·         Poruchy látkové výměny
·         Kožní onemocnění – atopický ekzém, akné
·         Zlepšuje duševní výkony a paměť
·         Omezuje vznik křečových žil, otoky a bolesti nohou
·         Pomáhá udržet správné fungování trávicího traktu a močového systému
·         Snižuje LDL (špatný) cholesterol a zvyšuje HDL (dobrý) cholesterol
·         Snižuje krevní tlak
·         Chrání zrak a léčí oční choroby

Další medicínské možnosti využití Vinného oleje:

·         Antimikrobiální působení
·         Stahující účinky
·         Snižuje pálení žáhy
·         Pozitivně ovlivňuje libido
·         Zmírňuje projevy stáří
·         Působí proti vypadávání vlasů
·         Povzbuzuje svalovou činnost
·         Posiluje imunitní systém
·         Předčasně narozené děti
 

VYUŽITÍ V KOSMETICE A MASÉRSTVÍ
Vinný olej se v kosmetice a wellness využívá jako pleťový, masážní i koupelový olej.
Pleťový vinný olej má regenerační a hydratační účinky. Je vhodný pro normální i mastnou pleť a také pro zralou pleť se ztrátou elasticity. Dodává kůži hladkost a pružnost, zabraňuje předčasnému stárnutí a zlepšuje stav ochablé kůže.
Dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty. Používá se v kosmetických přípravcích jako ochrana citlivé pokožky před UV zářením. 
Pro odstranění make-upu stačí malé množství hroznového oleje. Ošetření pleti tímto olejem hydratuje pokožku a chrání přírodní kolagen v pokožce.

V masérství se Vinný olej vyznačuje dobrou vstřebatelností, zjemňuje pokožku a nezanechává pocit lepkavosti. Má dobrou skluznost a využívá se i pro sportovní masáže.
Má regenerativní a zvlhčující vlastnosti. Tkáň získává elasticitu z obsaženého Procyanidinu, který je strukturou příbuzný kolagenu z vazivové tkáně.

Díky řidší konzistenci je vhodný pro ředění hustějších olejů a jako nosič účinných látek při přípravě masážních preparátů.
Tip pro muže – hroznový olej je možné používat při holení. Můžete jej použít samostatně, nebo na něj můžete nanést klasickou pěnu. Hroznový olej chrání pokožku při holení a vyživuje ji.

Shrnutí pro využití v kosmetice:

·         Pleťový olej pro normální a mastnou pleť
·         Vhodný pro zralou pleť se ztrátou elasticity
·         Masážní olej
·         Olej na vlasy
·         Olej pro holení
·         Odličovací olej pro odstranění make-upu
·         Ošetření akné
·         Ochrana před UV zářením
·         Vhodný pro ředění a přípravu dalších masážních přípravků
·         Jako báze mastí
·         Nosný olej pro éterické oleje
·         Přísada do šamponů, kondicionérů, koupelových olejů, hairstyling
·         Součást přípravků proti stryjím
 

VYUŽITÍ V KUCHYNI
Olej z hroznových jader je aromatický, lehce kořenitý olej řidší konzistence. Chutná lehce oříškově, je velmi jemný.
Je vhodný jako salátový olej i jako přísada do majonéz a marinád. Může se přidávat do jogurtů, kefíru a ovocných šťáv.

Pro svůj vysoký bod varu 220°C je vhodný ke smažení a fritování. Pro srovnání olivový olej má bod varu 120°C, kukuřičný a sezamový olej 200°C.

Vinný olej je možné používat místo kvalitních olivových olejů.

Shrnutí pro využití v kuchyni:

·         Přísada do salátů
·         Přísada do majonéz a marinád
·         Olej na smažení a fritování

Hroznový olej můžete zakoupit zde

 



Napište nám
Máte nápad, připomínku či vzkaz? Napište nám!
Platební metody
Vážení zákazníci, připravili jsme pro Vás přehled platebních metod, kterými můžete platit v našem e-shopu...
DobírkaPředem na bankovní účet

Kontakt
AmiNet s.r.o.
Blatnice p. Sv. Antonínkem 119
696 71

IČ: 60708221  |  DIČ: CZ60708221
Tel.: 605 271 393
ICQ: 290-342-068
E-mail: info@PrirodniLeciva.cz
FastCentrik

e-shop, internetový obchod,tvorba e-shopu

Internetový obchod používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
JavaScript musí být povolen